Instroom van personeel

Wij vinden talentvolle mensen voor uw onderneming

Talentvolle mensen aantrekken én behouden, dat is waar het bij de instroom van personeel om draait. Met drie soorten instrumenten ondersteunt Van de Bossche en partners u bij deze instroom:

Het werven, selecteren en aannemen van goed en geschikt personeel is van levensbelang voor een organisatie. Niet minder belangrijk is dat de nieuwe medewerker of leidinggevende een waterdichte arbeidsovereenkomst krijgt. Met passende en correct toegepaste arbeidsvoorwaarden.

Onze adviseurs zijn professionals met een jarenlange ervaring in het vak. Dat geeft ons een voorsprong bij het matchen van werkgevers en werknemers.
Maar kennis en ervaring alleen zijn niet voldoende. De perfecte match is altijd maatwerk. Wij verdiepen ons daarom goed in de wensen en mogelijkheden van alle partijen. En hebben oog voor de chemie tussen bedrijfscultuur en persoonlijke kwaliteiten.

Van functieprofiel tot en met sollicitatiegesprekken

Bij de werving en selectie van nieuw personeel kunnen we u van dienst zijn bij:

 • het opstellen van een functieprofiel
 • het formuleren van advertenties (print en online)
 • het maken van een (pre)selectie uit de reacties van de kandidaten
 • het afnemen van tests of assessments
 • het voeren van sollicitatiegesprekken

Voorkom verrassingen met een arbeidscontract op maat

Het opstellen van een arbeidsovereenkomst is maatwerk. Een goed arbeidscontract is perfect toegesneden op de wensen, rechten en plichten van werkgever en werknemer. Onvoldoende aandacht hiervoor of te weinig deskundigheid kan later voor vervelende verrassingen zorgen. Van de Bossche en partners toetst arbeidsovereenkomsten op onder meer:

 • opzegbeding
 • wijzigingsbeding
 • eventueel concurrentie- of relatiebeding
 • proeftijd
 • opzegtermijn
 • functiebenaming
 • contractperiode

Daarnaast staan we organisaties terzijde bij het inpassen van de afspraken uit het arbeidscontract in het personeelshandboek. We hebben ook veel ervaring met het opstellen van een verzuimprotocol of veiligheidsvoorschriften. Desgewenst stellen wij een complete concept-arbeidsovereenkomst op die voldoet aan alle eisen van de opdrachtgever.

Op het gebied van flexibele contracten beschikken wij ook over de nodige expertise. Van de Bossche en partners geeft advies over nuluren-, oproep-, uitzend- en min-maxcontracten, evenals over de inhuur van zzp’ers.

Bind personeel met meer dan alleen financiën

De juiste arbeidsvoorwaarden en een deugdelijk loongebouw vormen de fundamenten van het personeelsbeleid in een organisatie. Het op een goede wijze opzetten van een solide loongebouw is lang niet altijd een gemakkelijke opgave. Randvoorwaarde daarvoor is een correcte functiewaardering. Daar kunnen we u eveneens bij ondersteunen.

Bij arbeidsvoorwaarden wordt vooral gedacht aan zaken als salaris, vakantiegeld, extra betalingen, verlof, reis- en onkostenvergoedingen. Maar ook het ontwikkelings- en opleidingsbeleid, de doorgroeimogelijkheden binnen een organisatie en het toekomstperspectief voor medewerkers zijn belangrijk om werknemers te binden.

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket zorgt ervoor dat u talentvolle mensen kunt behouden voor uw organisatie. Wij adviseren u bij het opstellen van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en toetsen die aan de geldende wetgeving. Desgewenst ondersteunen we u bij de gesprekken met kandidaat-werknemers over de arbeidsvoorwaarden.

Contact

Benieuwd naar wat Van de Bossche en partners voor u kan doen?
Stuur ons een mail of bel met Carola Brandsen via 010 – 41 40 282.
Met Van de Bossche en partners personeelsadvies haalt u een deskundig bureau in huis dat de praktijk kent!